Wil je percussie les voor djembe en dunun volgen?

Djembe en dunun spelen is een fysieke en enenergieke wijze van musiceren.

In het begin leer je de basistechnieken en eenvoudige ritmes. Al snel ben je samen muziek aan het maken. Ik leer je wegwijs in de West-Afrikaanse muziek.

Een les is minimaal anderhalf uur, om goed en constructief te werken is dat een heel prettige tijdsduur.
Een les met kinderen duurt 1 uur.

Djembe muziek wordt opgebouwd uit diverse ritmes, zodat er door samenwerking met de andere cursisten een bijzonder energiek muziekstuk ontstaat. Uit deze samenwerking komt krachtige polyritmiek (verschillenmde ritmes tegelijkertijd) voort, wat super fijn voelt te spelen.

De combinatie van spelen en het eigen maken van de aangedragen leerstof maakt je even helemaal los van het allerdaagse!

Al nieuwsgierig, mail of bel me voor een kennismaking en speel mee met een les.

Ik besteed zeker ook aandacht aan techniek. Kijk naar hoe je speelt en help je op weg naar een mooiere kleuring van het djembe spel.

Ook ga je spelen op de dunun’s. Dit zijn de bastrommels en deze worden met stokken bespeeld, eventueel in combinatie met een bel. De dunun’s vormen een belangrijk deel van de West-Afrikaanse muziek.

Muziek maken is goed voor je hersenen en je motoriek!

Speel je al een instrument, in bijvoorbeeld een band, bij de harmonie, een orkest of gewoon voor jezelf, dan kunnen de ritmes uit de muzikale traditie van Guinee en Mali een mooie verrijking en aanvulling vormen in je ontwikkeling.

Een instrument heb je in eerste instantie niet nodig, deze worden tijdens de les ter beschikking gesteld. Heb je zelf een djembe dan ga ik er van uit dat je daar dan tijdens de lessen ook op speelt.

Omdat ik het erg leuk vind de les te verzorgen en samen te spelen, duren mijn lessen (mits de tijd het toestaat) meestal langer dan anderhalf uur.

Ook gezelligheid en de mogelijkheid andere mensen te ontmoeten en te leren kennen dragen bij aan een fijne sfeer tijdens de lesavonden.

We werken in lesblokken van 10 lessen aan de hand van een door ons vastgesteld schema.
Als vakantie houden wij de schoolvakanties van zuid Nederland aan.

Prijzen:
Les voor volwassenen kost € 12,50 per les, les voor kinderen € 10,00 per les.
U kunt hiervoor, indien gewenst, een factuur ontvangen.

Comments are closed.